18-12-08

passie voor rijst

voor alle liefhebbers van rijst, wil ik jullie nog eens voor de feestdagen de perfectie laten benaderen.Als we voor gewoon gekookte rijst gaan (kan voor elke soort, behalve uncle bens)moeten we eerst de rijst wassen, tenminste 3 X, als we tijd hebben mag de rijst een uurtje voorzwellen.Dan kan de rijst in een pot, hoe meer rijst, hoe groter het bodemopp mag zijn. we vullen koud water tot een 2cm boven het rijstopp en zetten op hoog vuur met een deksel op de pot.... Vanaf nu houden we het deksel op de pot, dus niet stiekem even gaan loeren of het deksel even lichten!!! uit den boze!!!!Wat doen we wel, wachten tot er stoom onder het deksel uit komt, meteen het vuur lager draaien, inductie op 4, keramisch en elektrisch eigenlijk best op een andere plaat op iets minder dan de helft en laten onze timer 6 min tikken. Dan gaat onze pot naar een heel laag vuur inductie 1 gas en elektrisch laagste vuur van je fornuis, meestal wil dit zeggen dat je van vuur moet veranderen en dan tikt onze timer nog eens 12 min af. tot slot zetten we onze pot, nog steeds het deksel niet gelicht!!!!!! van het vuur en laten nog 5 min rusten.En nu !!!... mag het deksel eraf en laten we van de geur genieten... zalig toch. roer nog even de rijst om en met het deksel er terug op kan je de rijst nog een half uurtje warm houden. Succes verzekerd.Je kan natuurlijk ook een leuke rijststomer kopen en op het knopje drukken, dan kan je het timen achterwege laten, maar zeg nu zelf die spanning maakt het toch veel leuker.Prettige feestdagen. Karen

00:03 Gepost door Karen bij Mmmmh ! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.