26-04-07

Basisrecepten Japans Dashi I

dashiVoor dashi I, gebruiken we een vierkant stuk kombu van ongeveer 10cm en 20 gr katsuobushi ofwel bonitoflakes en 1,5 l water

veeg eerst de kombu een beetje af met een vochtige handdoek en snij hem in reepjes.

op het vuur zetten we een pot met 1,5l koud water, waar we de kombu indoen, en brengen hem langzaam aan de kook, dan gaat de kombu eruit en gieten snel 2 koppen koud water in de pot om het koken te stoppen. Nu komen onze bonitoflakes erbij en als het kookt zetten we onze pot opzij om af te koelen.

We hebben nu onze basis voor een heerlijke misosoep.

Bonitoflakes of katsuobushi zijn schilfers van gedroogde bonito, en dat is een soort tonijn.

Als dit teveel moeite is of je er geen tijd voor hebt kan je ook makkelijk een zakje gevriesdroogde korrels kopen en die gewoon in je kokend water kappen.Succes Karen

20:29 Gepost door Karen bij Mmmmh ! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.