13-06-06

en hier in de rij...

het ging er zeer spontaan aan toe kijk maar

21:23 Gepost door Karen bij Mmmmh ! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

ACW met Joost en Luc

Hello allemaal, fijne terugrit naar Nederland gehad? Dat kan niet anders na die voetbaloverwinning en dat heerlijk gekook.

Het was een erg fijne boel en er is heerlijk gekookt, onder leiding van Karen( fusion Japans), Luc(thais) en Joost(terroir) werd er zalig gekokkereld. Er werd geproefd van Canneloni van carpaccio, groentespiesjes met een japanse dressing, wasabipuree met gegrilde tonijnlapjes, thaise kippespiesjes met pindasaus, salade met gerookte eendeborst, Penang met scampi's, Zalm met roquefortsaus, Champignons met kruidenboter en varkensgebraad en croute met asperges, nieuwe aardappeltjes en rode patatjes. Heerlijk was het en als afsluiter nog een appeltempura met notenijs. Daar hebben ze zelfs voor in de rij gestaan. Het was schitterend weer en er is dan ook naarstig nagetafeld op ons 'terras'. Het was een gezellige boel en ik hoop dat jullie er van genoten hebben.

Kusjes Van Karen, Luc en Joost

 

Canneloni van carpaccio

Ingrediënten:-grote wortels

-groene asperges

-lente-uitjes

-carpaccio van entre-côte

-maizena

-suiker, mirin, saké

-japanse sojasaus en plantaardige olie

Bereiding: -ik snijd alle groenten in dunne reepjes van zo’n 10cm en kook ze even kort.Ik strooi een beetje maizena over een carpacciovelletje en rol twee stukjes wortel en lente-ui met één asperge erin en steek er een prikker is. Ik bestrooi nog eens met wat maizena. Nu bak ik de rolletjes in een beetje olie en leg ze opzij. In de pan giet ik nu de suiker, mirin, saké en sojasaus en laat eventjes iets indikken, leg er daarna de rolletjes terug in.Ik snijd ze in drieen, dat serveert wel erg mooi samen met de saus.Je kan hier rijst of noedels bijgeven zalig zo

07-06-06

Salie-ansjovisprikker

Een nieuw hapje hebben we met enthousiasme getest in Brussel, erg makkelijk en ook verrassend;neem een versblaadje salie leg daar een ansjovisfiletje op en prik dit vast met een prikkertje, wentel ze in melk en erna in de bloem en nog eens en bak het in hete olie lekker krokant

Wat ook erg fijn is, je kan een beetje kruiden, bv peper, zout en sechuankruiden toevoegen aan de eerste bloem, zo wordt het iets kruidiger en als je iets gekker wil gaan probeer dan eens een beetje honing.

Ik vond het in elk geval al wel heel leuk

21:51 Gepost door Karen bij Mmmmh ! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-06-06

Fingerfood 2 oosters

Hi Allemaal ik geef maandag 19 juni een fingerfoodsessie in Antwerpen en we gaan heerlijke oosterse hapjes maken.

We beginnen met een koud loempiaatje met gerookte eend, gaan gebakken oortjes maken en wat dat mag wezen????

ik heb een dim sum met kip op de stoommat gelegd en we gaan scampi-sesamtoostjes en udang wotiap bakken, heerlijke receptjes van ons mama en ik heb er voor de fun ook nog een sushidomino bij gezet, ook één van mijn favoriete hapjes.

Ik zet de recepten met foto's van de les op mijn blog, dus ik zie jullie nog.

Ciao Karen

16:24 Gepost door Karen bij Mmmmh ! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |