21-05-06

scampiwafeltjes-scampiwaffers-gaufres de scampi

Nog een heel makkelijk hapje, wat heb je nodig:-scampi's, rode currypasta, haal je bij de thai-baderdeeg-veel korianderen een wafelijzer.Doe de sampi's en de currypasta in de blender of 123 en meng goed.Hak de koriander fijn en verdeel de helft over de helft van het bladerdeeg, erover de scampi-pasta en terug koriander en de andere helft van het bladerdeeg, druk goed aan en snijd in stukken die kleiner zijn dan de plek in het wafelijzer.Het wafelijzer goed dichtdrukken en ongeveer 10 min vasthouden, tot de wafels goudbruin zijn. eruit halen en in stukken snijden.Heerlijk gewoon. In english;You need: scampi's to mix with the redcurrypaste, finely chopped koriander quiet a lot and some ready rolled puff pastry.Spread the pastry and divide half of the chopped coriander with over it the scampipaste and again koriander. Close with the pastry and divide in pieces for the waffle-iron.About 10 min press firmly and serve in small pieces. Delicious

14:56 Gepost door Karen bij Mmmmh ! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

breadrolls with parma-broodrolletjes met parma

the recipe is very easy.Go to the bakery and ask for a large soft white bread and aks to slice it in the longest way.Then cut of the crusts so it becomes a rectangle.Butter it with philadelphiacheese, with or without herbs and cover it with parma or smoked salmon, then butter it again with the cheese and roll it so you get a long saucisse.Then you can pack it in plastic foil or immediatly cut it in parts.Ook in het nederlands is het erg makkelijk, koop bij de bakker een lekker vers wit brood, ik prefereer een melkbrood, dat rolt erg makkelijk en vraag om het op zijn langst te snijden.Snij de korsten er zo af dat je een rechthoek over houdt en besmeer het met philadelphiakaas, je mag kiezen welke soort.Leg de parma hesp erover niet dubbel, en beleg ook goed de hoekjes!terug smeren en oprollen zodat je een dunne lange rol krijgt.Die snijden we dan ik stukjes, of als je hem niet meteen wil serveren wikkel hem dan in een plastiekfolie.Je kan ook gerookte zalm nemen.Het is erg gemakkelijk en snel gemaakt en als je wil kan je nog experimenteren met spinaziebladeren of dunne omeletjes.Dan krijg je een kleurrijk gamma.Veel plezierCiao Karen

14:31 Gepost door Karen bij Mmmmh ! | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Met Proximus aan tafel

Proximus organiseert een wedstrijd en wij mogen hen verwennen, of zeggen we ze verwennen zichzelf. Er werd heel enthousiast gereageerd en de mensen vonden het erg leuk, ons organiserend team zat op de trapjes mee te genieten. het was dan ook erg gezellig. Het thema was Fresh atitude en daar kan je op mijn blog nog wel het een en ander lezen en zien.

13:11 Gepost door Karen bij Mmmmh ! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Inger, assistent in Brussel

Hi hi, mag ik jullie voorstellen aan Inger één van mijn bevallige assistenten, Inger is Noors en studeert hier in Brussel, ze spreekt vlot engels en frans, ik probeer haar een beetje nederlands bij te brengen, maar tot nu toe nog zonder resultaat.En français, voici Inger, la belle de Bruxelles. She is al very nice girl and i like working with her, if you come to Brussels you will see her more often.Inger lots of kisses, it is always a pleasure to work with you.Karen

12:56 Gepost door Karen bij Mmmmh ! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrijgezel Stephanie

Leuke avond met 13 vrouwen, Stephanie gaat trouwen en heeft zich mooi door alle proeven getorst. Natuurlijk met de hulp van haar 12 assistenten.Veel vers fruit, opgeluisterd door wat foie gras, gemarineerde kwarteltjes en parmahesp.Het dessert was unamiem het beste van de avond. Een erg simpel maar verrassend receptje en voor jullie even op mijn blog.Aardbeien met coulis van aardbeien met basilicum-Dikke aardbeien om op je bord te schikken.-de kleinere aardbeien doe ik samen met een handvol basilicum en een paar scheppen suiker, mijn voorkeur gaat uit naar rietsuiker, in de blender of 1-2-3, en giet die over de aardbeien. HeerlijkJe kan er ook een bolletjes ijs tussen gooien en als je wil een likje likeur.Smullen mannen, oeps ik bedoel vrouwen.

12:40 Gepost door Karen bij Mmmmh ! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-05-06

Wasabipuree en lente-uitjes met gegrilde tonijnlapjes

Hier wordt hard gestampt!!Het recept:-aardappelen-wasabipoeder-lente-uitjes-eieren,room en melk-muskaatnoot en peper-verse tonijn-peper en zoutje begint met de aardappels te schillen en in een gote pan net onder water ze te koken. als de aardappelen goed gaar zijn en dat mag zeker goed gaar zijn, gieten we ze af en doen ze terug in de potroer er dan snel de eieren door samen met flink wat melk en roomals ze lekker smeuïg zijn gooien we er een flinke dot wasabipoeder door kruiden met wat muskaatnoot en peperen heel goed mengen,hou er rekening mee dat de kruiden nog iets versterken als ze goed zijn opgenomen.Zet het deksel erop om de puree nog warm te houden.De tonijn hebben we een paar uur op voorhand in de diepvries gelegd is repen gesneden Nu kunnen we gemakkelijk dunne plakjes snijden, die we kort grillen met flink wat peper en zout.Gooi een dot puree op een bord, schik er de tonijnlapjes omheen en overstrooi met lente-uitjes die we in heel,heel fijne ringetjes hebben gesneden.En smullen maar!!

13:11 Gepost door Karen bij Mmmmh ! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-06

Fresh attitude- proximus

Tweemaal hebben we met proximus gekookt. fresh attitude hadden ze gekozen.Tweemaal was het een erg leuke groep.We hebben een vijgencarpaccio gemaaktEn nadien een gevulde appelsien met kleurrijke groentjes en gemarineerde kwarteltjes, dat was heerlijkOok hebben we een filodeegje gevuld met advocadoblokjes en overgoten met 12jaar oude balsamico en erboven op een schijfje gegrilde foie gras, commentaar was: Heeerlijk!!!Als dessert hebben we dan nog wat zalige belgische aardbeien op een bordje gedresseerd met een coulis van aardbeien en basilicum en er een bolletje ijsroom op.NJammi

23:46 Gepost door Karen bij Mmmmh ! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |